SCOL Sporthotel Großglockner

Kals am Großglockner Austria
Kals am Großglockner - de vis!

Localitatea Kals este situată la o altitudine de cca. 1.300 m la poalele impunătorului Muntelui Großglockner şi are un număr de aproximativ 1300 locuitori. Satul cu peisaje sale diversificate este situat în inima Parcului Naţional Hohe Tauern, cea mai mare aria protejată din zona alpină. Kals şi regiunea din care face parte dispun de o diversitate de obiective turistice culturale, cum ar fi biserica din Ködnitz şi moara restaurată, încă funcţională. Aveţi diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber, spre exemplu, drumeţii de iarnă pe cărări preparate ori plimbări cu trăsura, patinaj sau chiar drumeţii cu rachetele de zăpadă, cu observarea animalele sălbatice. Mai multe restaurante şi case de oaspeţi din Kals am Großglockner vă aşteaptă pentru o seară confortabilă cu delicatese culinare.

Oferta variată de restaurante, baruri şi pub-uri din domeniul schiabil asigură iubitorilor sporturilor de iarnă nu doar destul de bucate pentru o pauză de la schi, ci şi divertisment variat. O vedere panoramică fantastică promite îndrăgita terasă "Bergrestaurants Glocknerblick" la 1970 m altitudine, pe Cimaross. O vedere panoramică cu adevărat impresionantă oferă şi "Adlerlounge", situată la 2600 m deasupra nivelului mării. Recomandăm şi o vizită la "Muh-Bar", la Hotel Goldried la staţia de vale a telescaunului Goldriedbahn. O experienţă de neuitat vă oferă drumeţiile ghidate cu rachete de zăpadă, unde puteţi observa şi fauna locală în Parcul Naţional Hohe Tauern. Partidele de săniuş, de exemplu pe derdeluşul cu nocturnă de 2,1 km lungime, completează ideal oferta de timp liber. Cei pasionaţi de echitaţie pot călări prin zăpada prăfoasă în ritm liniştit. În plus vă aşteaptă 50 de rute de căţărări pe gheaţă.

Cu skipass-ul "SkiHit" vă puteţi bucura de cca. 186 km de pârtii în domeniile schiabile Großglockner Resort Kals-Matrei, centrul de schi St. Jakob / Defereggental, Sillian /Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach - Golzentipp, Gheţarul Mölltal şi Ankogel (vezi detalii regiune de schi). Prin unirea domeniilor schiabile Matrei şi Kals s-a format noua Großglockner Resort (933 - 2422 m), cu peste 43 km de pârtii (incl. rute de schi) şi 14 instalaţi pe cablu în cel mai mare domeniu schiabil al Tirolului de Est. Cei 110 km de pârtii anteriori au fost recalculaţi după noile reguli de calculare, însă pârtiile au rămas neschimbate. Multe coborâri cu diferite grade de dificultate atât pentru începători, cât şi pentru schiorii mai avansaţi vă invită să vă distraţi la schi. Telescaunul de 6 locuri Glocknerblick, care a intrat în funcţiune în 2019, nu doar îmbunătăţeşte confortul şi capacitatea de transport ci vă duce şi cu un singur drum la staţia de munte. Telecabina Goldried porneşte din Matrei şi vă transportă direct în domeniu schiabil. Domeniul schiabil potrivit pentru familii este o adevărată comoară printre cunoscători. Direct la staţia de munte este un parc de schi pentru copii cu salon rustic încălzit. Cei mici pot învăţa să schieze într-un mod distractiv, cu ajutorul covorului magic, pârtiilor de competiţii şi figurinelor. Snowboarder-ii pot profita de funpark-ul cu slides şi jumps! Cei mai rezistenţi trebuie neapărat să încerce pârtia de vale, cu 7 km lungime "Cimaross-Tal" spre Matrei, traversând o diferenţă de nivel de 1450 m. Profesioniştii au la dispoziţie pârtiile negre, provocatoare şi diverse variante de a se bucura de zăpada prăfuită la Cimaross, în direcţia spre Matrei, precum şi la Blauspitze către Kals.

Schiul fond cu o asemenea culisă nu poate fi altceva decât o plăcere - peisaje montane şi glaciare incredibile domină aici panorama, iar 22 km de pârtii bine preparate şi întreţinute vă aşteaptă la poalele Masivului Großglockner. Pârtiile din Kals am Großglockner uimesc, în marea lor majoritate prin simplitatea lor, însă sunt şi porţiuni cu grad de dificultate mediu pentru cei care caută o provocare. Cea mai lungă pârtie este pârtia promenadă, cu 7 km lungime şi patru puncte de acces şi include şi romanticul traseu circular dimprejurul iazului cu peşti. Klas oferă atât pârtii de schi fond clasic, cât şi pârtii potrivite pentru skating. Mai mult, vă aşteaptă şi alţi 13 km de pârtii la Virgen şi încă 26 km uniţi printr-o reţea bine pusă la punct, în Prägraten. Reţeaua de schi fond a Kals a fost distinsă cu sigiliul de calitate Loipengütesiege.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre SCOL Sporthotel Großglockner, Tirolul de Est, Austria

Verifica tarife si disponibilitate