Skipass inclus!
Arabba – Concediu în inima Dolomiților!

Ca parte a comunei Livinallongo del Col di Lana, localitatea italiană Arabba se află în inima Dolomiților. Aici, pasionații de sporturi de iarnă își petrec vacanța la o altitudine de 1.602 m sau, mai bine spus, în cea mai înaltă localitate din Dolomiți! Datorită altitudinii sale, domeniul schiabil din Arabba este considerat deosebit de sigur când vine vorba de existența zăpezii, lucru care a făcut din acest loc o destinație populară, însă nu foarte aglomerată, pentru sporturile de iarnă. Pe lângă flerul italian și tradițiile ladine, vă puteți bucura de priveliști minunate cu munții înconjurători din Dolomiți și de acces direct la faimoasa Sella Ronda, o rută de schi care leagă toate cele patru trecători din Dolomiți.

Arabba este un loc relativ liniștit, care nu este cuprins de turismul de masă și de agitația gastronomică. În consecință, după o zi pe pârtii, pasionații de sporturi de iarnă se bucură și de activități mai contemplative, cum ar fi o plimbare de iarnă sau o cină într-unul dintre restaurantele situate în sat. Dacă ați rezervat un hotel cu o ofertă de SPA, puteți, de asemenea, să vă încheiați ziua relaxându-vă la saună sau la piscină. Dacă luați în considerare aproximativ o oră de mers cu mașina, nu ar trebui să ratați o excursie în faimosul oraș de Cupa Mondială Cortina d'Ampezzo. Cortina d'Ampezzo este, de asemenea, în înălțimile din Veneto și oferă ceva mai multă agitație, având aproximativ 5.900 de locuitori și fiind cea mai populară destinație de vacanță din Dolomiți.

Domeniul schiabil Arabba-Marmolada se află la poalele ghețarului Marmolada, între 1.602 și aproximativ 2.500 m deasupra nivelului mării, și oferă un total de 63 de kilometri de pârtii variate pentru schiori și snowboarderi de toate nivelurile. Situat între Pasul Pordoi și Pasul Campolongo, domeniul schiabil este o piesă centrală a regiunii Dolomiti Superski, care leagă toate cele 4 trecători din Dolomiți de faimoasa Sella Ronda. Aici schiorii nu trebuie să își dea schiurile jos nici măcar o dată de-a lungul întregului traseu și se pot bucura de schi în fața maiestuosului munte Marmolada (3.342 m), emblema Dolomiților. Și schiorii și snowboarderii din domeniul schiabil Arabba-Marmolada se pot bucura de iarnă pe cel mai înalt munte din Dolomiți! Pasionații de sporturi de iarnă apreciază, de asemenea, faptul că domeniul schiabil Arabba-Marmolada este încă în mare parte neatins de turismul de masă. Lucru greu de explicat, căci acesta este perfect pentru toți schiorii și snowboarderii având de obicei condiții ideale de zăpadă și ținând cont și de altitudinea sa. Un alt punct de atracție în domeniul schiabil Arabba-Marmolada, în afară de intrarea în Sella Ronda, este cu siguranță coborârea de 12 km care începe la Punta Rocca (3.269 m). Coborârea duce la Malga Ciapela și este considerată una dintre cele mai frumoase rute din regiunea alpină. Și cei care nu sunt încă prea experimentați pe schiuri sau pe placă vor găsi pârtii pe care să se antreneze în domeniul schiabil Arabba-Marmolada. Un total de 33 de kilometri de pârtii albastre îi așteaptă pe începătorii și pe schiorii avansați să se bucure de sporturile de iarnă. Pe lângă un snowpark cu kickere, tables, boxes și rails, unde freestylerii se dau în vânt, există și o școală de schi în domeniu. Aici cei mici pot face primele viraje pe pârtii.

Regiunea Dolomiti Superski are numeroase trasee pentru fanii schiului de fond. Chiar în Arabba, schiorii de fond pot aluneca de-a lungul pârtiei de skating Pista Panoramica din Malga Ciapela. Aceasta are o lungime de aproximativ 7,5 km. Cei care urmează acest traseu se pot bucura la o altitudine de aproximativ 1.500 m de o panoramă montană fantastică cu Dolomiții. Pentru începători, există, de asemenea, posibilitatea de a rezerva cursuri de schi fond.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Grifone, Arabba-Marmolada, Italia

Verifica tarife si disponibilitate