DER to DISCOVER: ANDALUZIA, Ole!
Transport AVION | 8 zile, 7 nopti | de la 1.099 Euro/persoana


PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:
Palatul Alhambra si Generalife din Granada
Cordoba si Carmona
Sevilla - capitala regiunii autonome Andaluzia
Pueblos Blancos: Arcos de la Fronterra
Gibraltar - Cel mai sudic punct al continentului 
Malaga - orasul elegant si cosmopolit din sudul Spaniei


ITINERARIU: 
Malaga - Granada - Allhambra - Cordoba - Carmona - Sevilla - Arcos de la Frontera - Gibraltar - Malaga


DATE DE PLECARE:  24 Septembrie, 08 Octombrie, 15 Octombrie


PROGRAM:
Ziua 1 Bucuresti - Malaga
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 15:40 pentru imbarcare pe zborul  companiei HiSky H4 0261 cu destinatia Malaga. Decolare la ora 17:40 si aterizare la Malaga la ora 20:50. Transfer la hotel. Cazare Hilton Garden Inn Malaga 4* sau similar


Ziua 2 Malaga - Granada - Allhambra
Mic dejun. Vom porni catre frumosul oras de la poalele Muntilor Sierra Nevada - Granada, unde impreuna cu ghidul local vom vizita Alhambra, un ansamblu de palate si gradini din timpul dominatiei maure in Spania, inscris pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, una dintre cele mai importante atractii turistice din Spania. Situata intr-un punct strategic, in varful dealului Al-Sabika cu vedere asupra intregului oras, Alhambra a fost numita asa datorita zidurilor sale rosiatice (in araba, qalat al-Hamra inseamna Castelul Rosu). Dincolo de zidurile fortaretei, pe Dealul Soarelui (Cerro del Sol), se afla Generalife, fostul palat de vara al fostilor conducatori din Dinastia Nasrid, inconjurat de livezi istorice si gradini modern amenajate. Cum acest orasel vibrant si istoric are mult mai multe de oferit, dupa ce vom vizita Palatul Alhambra si Generalife vom porni  intr-un tur de oras pietonal alaturi de insotitorul de grup. Vom rataci pe aleile sale pietruite si vom vedea frumoasa fuziune a arhitecturii maure, renascentiste si baroce pe care o vom gasi peste tot in jurul nostru in centrul istoric al Granadei. Vom putea admira cladiri istorice, cum ar fi Alcaiceria, Biserica Sfanta Ana, Inalta Curte Regala, Fantana Uriasilor din Plaza Bib Rambla, Madraza, Catedrala, Chancilleria Regala si Inchisoarea Regala.  Seara, optional, spectacol de flamenco in Sacromonte. Transfer la hotel. Cazare Hotel Granada Palace Casino 4* (pentru plecarile 24.09 si 08.10) respectiv hotel Macia Real de la Alhambra 4* (pentru plecarea 15.10) sau similare.


Ziua 3 Cordoba - Carmona - Sevilla
Mic dejun. Astazi vom porni catre Sevilla, iar prima oprire va fi in Cordoba. Candva capitala al Al Andalus, orasul aflat pe malul drept al Guadalquivirului, este renumit pentru amestecul sau interesant de cultura antica romana, maura si spaniola. In centrul istoric vom visita cu ghidul local simbolul orasului, Mezquita. Moscheea-Catedrala, cunoscuta oficial sub numele ecleziastic de Catedrala Adormirea Maicii Domnului, a fost construita in sec al VIII drept o mare moschee, in timpul domniei emirului Abd al Rahman I. Mezquita avea sa fie simbolul puterii Emiratului sau si mostenirea lasata urmasilor sai. Acestia aveau sa dezvolte mai departe lacasul de cult, rezultand in final o cladire cu peste 1000 de coloane. Dupa ce crestinii au recucerit Cordoba in anul 1236, Moscheea a fost transformata intr-o biserica catolica, in mijlocul Moscheei ridicandu-se o catedrala. Astfel, Mezquita devenea o Moschee-Catedrala. Continuam cu faimosul oras medieval Carmona. Vechi de peste 3000 de ani, orasul denumit de Iulius Cezar, Steaua Europei, ne va incanta cu mostenirea lasata de diferitele culturi care au locuit aici de-a lungul timpului. Vom merge pe langa Puerta de Sevilla, care astazi este considerata cea mai veche cladire care poate fi vizitata in Spania si vom descoperi centrul sau istoric, unde diferite culturi, cum ar fi cea a cartaginezilor, romanilor, musulmanilor si crestinilor, au lasat o mostenire durabila in fiecare colt al strazilor din Carmona. Spre seara, ajungem la hotel in Sevilla. Cazare hotel M.A. Sevilla Congresos 4* sau similar.


Ziua 4Sevilla - Giralda si Catedrala din Sevilla 
Mic dejun. Alaturi de ghidul local, astazi vom descoperi cele mai emblematice monumente din Sevilla intr-un tur de oras. Vom trece pe langa Cartierul Evreiesc, vom admira impresionantul Alcazar si Plaza de Espana, apoi vom vizita simbolurile orasului. Catedrala din Sevilla cu al sau turn clopotnita, La Giralda, cunoscuta sub numele de Catedrala Sf. Maria a Scaunului (Santa Maria de la Sede) este cea mai mare catedrala gotica din lume. Asemenea Catedralei din Cordoba, initial a fost o moschee, transformata in biserica de regele castilian Fernando al III-lea in secolul al XII-lea, dupa ce a recucerit Sevilla pentru crestini. Vom traversa curtea Patio de los Naranjos (curtea portocalilor), unde musulmanii isi faceau ritualul spalarii dinaintea rugaciunii si vom intra in impunatoarea  Catedrala, care ne va fascina cu numeroasele sale capele, arcade si vitralii, printre care se afla: Capilla Mayor, Retablo Mayor, uriasul altar sculptat in aur si cel mai fotografiat loc din catedrala: mormantul lui Cristofor Columb! Monumentul reprezinta 4 regi catolici, care poarta pe umeri sicriul amiralului care a adus atatea bogatii din Lumea Noua! (inca exista dezbateri cu privire la faptul daca oasele sunt sau nu ale lui). Vom termina turul ghidat cu vizitarea turnului Giralda. Cele 34 de trepte ne poarta in varfului fostului minaret, care ne va devalui cea mai frumoasa panorama a orasului,  fiind un excelent punct de observare a orasului Sevilla. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare hotel M.A. Sevilla Congresos 4* sau similar.


Ziua 5 Sevilla  - Excursie optionala in Portugalia la Faro si la Huelva
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru explorarea Seviliei pe cont propriu sau, optional, Excursie in Portugalia la Faro si la Huelva. Astazi va propunem vizitarea celui mai sudic oras din Portugalia Continentala - Faro, capitala regiunii Algarve. Mai intai vom face o oprire in Huelva - provincia andaluza, care a jucat un rol important in descoperirea Americii, deoarece, in 1492, Cristofor Columb a intreprins prima dintre calatoriile sale in Lumea Noua de pe aceste meleaguri. Continuam drumul catre Faro, pentru a descoperi atmosfera autentica portugheza. Faro este un oras istoric si cultural, presarat cu numeroase atractii turistice. Principalele monumente (Catedrala Gotica, Palatul Episcopal si Poarta Arco da Vila, Poarta Araba, cele doua turnuri de veghe care au protejat Arco do Repouso) din partea veche a orasului (Cidade Velha) contrastateaza puternic cu casele si palatele bogate care se afla se afla in afara zidurilor orasului. Gasim un oras vibrant, cu strazi pietonale pavate cu pietre (cea mai aglomerata este Rua de Santo Antonio) , piete caracteristice si o varietate de restaurante si cafenele. Delectati-va cu un espresso portughez sau savurati deliciile gastronomice locale, precum pestele si fructele de mare gatite intr-o cataplana, o ustensila de cupru tipica, despre care se crede ca este de origine araba. Intoarcere la Sevilla. Cazare hotel M.A. Sevilla Congresos 4* sau similar.


Ziua 6 Sevilla - Arcos de la Frontera - Gibraltar - Malaga
Mic dejun. Continuam excursia in Andaluzia, iar prima oprire va fi in Arcos de la Frontera, unul dintre Satele Albe (Pueblos Blancos), cocotat pe o stanca. Declarat monument istorico-artistic national in 1962, ca recunoastere a arhitecturii sale exceptionale si a locatiei impresionante, orasul vechi este un labirint incalcit de strazi pietruite care duc pana la un castel de gresie, Castillo de los Arcos. Continuam calatoria catre Gibraltar, unde avem inclus un Gibraltar Rock tour in care vom vizita: Europa Point - cel mai sudic punct din Gibraltar, spectaculoasa Pestera Sf. Mihail, care in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost transformata intr-un spital militar. Astazi este folosit ca o sala de concerte, facandu-l una dintre cele mai bune sali naturale, cu o acustica excelenta si o capacitate de sedere pentru 400 de persoane. Apoi, calatoriti la Apes Den, unde celebrele Maimute Barbare, singurele primate care traiesc in libertate in Europa, pot fi observate in habitatul lor natural. Legenda spune ca stapanirea britanica asupra Gibraltarului va inceta odata cu disparitia ultimei maimute de aici. Turul tau se incheie in Piata Principala Casemates, cunoscut in intreaga lume pentru bijuteriile, ceasurile, articolele electronice, bauturile spirtoase, cosmeticele si parfumurile sale la preturi mici. Exista, de asemenea, o multime de baruri si cafenele, oferind o gama larga de optiuni delicioase pentru vizitatori. Ne indreptam apoi catre Malaga - orasul cosmopolit si elegant din sudul Spaniei. Cazare hotel Hilton Garden Inn 4* Malaga sau similar. 


Ziua 7 Malaga - Pueblos Blancos: Ronda si Grazalema   
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Malaga sau, optional, Excursie la Ronda si Grazalema. Vom pleca din Malaga si ne vom indrepta catre unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase sate albe din Andaluzia: frumosul oras de munte Ronda din Parcul National Sierra de las Nieves. Construit pe doua stanci separate, orasul este legat printr-un pod celebru, cunoscut sub numele de Podul Nou, in ciuda faptului ca a fost construit in secolul al 18-lea. Acesta este unul dintre cele trei poduri impresionante care leaga cele doua parti ale orasului: partea veche si romantica cu latura moderna si expansiva. Faceti o plimbare prin Cartierul Arab al Centrului Istoric al orasului si admirati arhitectura maura care inca mai exista. Ultima oprire va fi locul de nastere al luptelor cu tauri, Plaza de Toros, unul dintre cele mai vechi din Spania si considerat leaganul luptelor traditionale cu tauri. In drum spre Grazalema vom traversa o frumoasa padure mediteraneeana cu arbori de pluta si stejari, zona in care localnicii inca mai cresc vite si produc miere, pluta si condimente aromate. Odata ajunsi in Grazalema, veti avea timp liber la dispozitie pentru a va plimba impreuna cu insotitorul de grup pe strazile inconjurate de frumoasele case albe si flori multicolore. Intoarcere la hotel in Malaga. Cazare hotel Hilton Garden Inn 4* Malaga sau similar.


Ziua 8 Malaga - Bucuresti 
Mic dejun. Astazi vom face un tur de oras Malaga cu ghid local. Istoria sa, datand de peste 3.000 de ani, este uluitoare, de la cartaginezi, romani, mauri, vizigoti si pana la crestini. Impreuna cu ghidul local ne vom plimba prin cartierele vechi din Malaga, o buna ocazie de a cuoaste istoria, cultura si modul de viata al localnicilor. Vom admira locuri precum Plaza de la Merced, Catedrala din Malaga, Alcazaba, teatrul roman, stradutele presarate cu barurile lor, restaurante si magazine. Malaga, desigur, este renumita si pentru ca aici s-au nascut Pablo Picasso, precum si actorul de la Hollywood, Antonio Banderas. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie in Malaga. Seara, transfer la aeroportul din Malaga pentru imbarcare pe zborul companiei HiSky H4 0262 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 21:50 si sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 02:40 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.
SERVICII INCLUSE : 
Bilet de avion Bucuresti - Malaga si retur, zbor direct, compania HiSky
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Transport cu autocar local conform programului
7 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
3 nopti in Malaga la Hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar
1 noapte in Granada la Hotel Granada Palace Casino 4* (pentru plecarile 24.09 si 08.10) respectiv hotel Macia Real de la Alhambra 4* (pentru plecarea 15.10) sau similare 
3 nopti in Sevilla la Hotel M.A Sevilla Congressos 4* sau similar
Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Palatul Alhambra si Generalife, Tur pietonal Granada, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Carmona, Sevilla, Catedrala din Sevilla si Turnul Giralda, Arcos de la Frontera, Gibraltar, Gibraltar Rock Tur, Malaga
Bilete de intrare la obiective turistice: Palatul Alhambra si Generalife, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla si Turnul Giralda
Gibraltar Rock Tur
Ghizi locali in: Alhambra, Cordoba, Sevilla, Malaga
Casti audio-guide pentru vizitele la Alhambra, Catedrala si Moscheea din Cordoba, Catedrala din Sevilla si Turnul Giralda
Insotitor de grup


NU SUNT INCLUSE : 
Asigurarea storno si medicala (recomandata)
Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
Excursiile optionale, biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse


EXCURSII OPTIONALE: 
Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.
Huelva - Faro:  50 Euro/persoana. Include: transport autocar local, tururi pietonale in Faro si Huleva cu insotitorul de grup;
Ronda - Grazalema:  70 Euro/persoana. Include: transport autocar local, tururi pietonale in Ronda si Grazalema cu insotitorul de grup;
Spectacol de Flamenco in Sacromonte Granada: 40 Euro/persoana si include: Transfer cu autocarul dus-intors, tur scurt de Granada by night cu oprire in punctul panoramic San Nicolas de unde putem admira Alhambra super luminata, o bautura inclusa inainte de spectacol, spectacol de flamenco;


INFORMATII UTILE 
Documente de calatorie: 


Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei


Cazarea si programul excursiei: 
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 
Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort. 
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.


Informatii referitoare la zborile incluse in pachet: 
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 


vezi mai multe

Insotitor de grup vorbitor de limba romana; Transport Avion Bucuresti - Malaga Circuit Bucuresti - Malaga; Taxe aeroport; Transport Avion Malaga - Bucuresti Circuit Malaga - Bucuresti

vezi mai multe

Sejururi cu avionul din Bucuresti catre CIRCUIT DISCOVER ANDALUZIA, Costa del Sol, Spania

Verifica tarife si disponibilitate